Banner
sht_logo5
ax_flag fi_flag en_flag

AMBULANS FLYGNINGAR

Verksamheten på Åland utgör till största delen av ambulansflygningar. I huvudsak riktar sig flygningarna till Uppsala Akademiska Sjukhuset samt Åbo Universitetssjukhus. SHT:s helikopter är ej heller en främmande syn vid Helsingfors Univeritetssjukhus, Karolinska sjukhuset i Stockholm eller Huddinge sjukhus.
 

Den Åländska ambulanshelikoptern är en viktig del av den Åländska sjukvården. I förhållande till befolkningsmängden är den den Åländska helikoptern unik, i ett samhälle med endast 27.000 medborgare kan en egen helikopter kännas onödig, men Ålands geografiska läge ställer höga krav på åtkomligheten samt en högklassig sjukvård både för fasta Ålands patienter och skärgårdsborna.
 

Det snabbaste och mest ändamålseniga sättet att transportera patienter från och till olika sjukhus är en helikopter. Helikopterns fördelar kommer fram då patienten kan flyttas direkt från sjukhusets dörr till dörr. Alla onödiga ambulanstransporter från och till flygfälten som görs vid patienttransporter med flyg faller bort. En högklassig vård kan garanteras med de för uppdragen specialskolade sjuksköterskorna som följer med under flygningarna och tar hand om patienterna.
 

Ålands landskapsregering, räddningsverket samt Ålands Centralsjukhus har satsat hårt på helikopterverksamheten vilket garanterar en hög nivå för patienten.

amb2_small
amb1_small

Copyright © 2015 by Skärgårdshavets Helikoptertjänst Ab. All rights reserved.

Inspecta_ISO9001